Port de Maó Illes Balears

Port de Mahón

 
 
Vista dels velers entrant al port de Mahón i passant enfront de la bateria militar de la mola

Regatas vela clasica Menorca

Concurs Panerai

Port Maó Menorca

Illes Balears Espanya

 

Albun fotos de la regata Panerai

Intriducció


Unes mil quatre-centes embarcacions es poden albergar en els amarraments existents fins la Colàrsega.

En la part inferior del centre de la ciutat ha quedat configurada una ribera íntegrament dirigida a usos lúdicorecreatius que afavoreixen l' integració del port i la ciutat.

El tràfic mercantil s'ha desplaçat a la ribera nord-oest, en el moll del Cos Nou, amb tres rampes Ro-Ro i un altre atracador polivalent.

Tot això connectat adequadament amb la xarxa viària de l'illa. En el centre del port es troba l'illa del Rei, amb construccions del segle XVIII que, fins fa unes dècades, s'aprofitava com hospital militar.

Molt a prop està l'illa del Llatzeret o de la Quarantena, amb un establiment sanitari de 12 Ha. i la construcció de la qual es remunta al 1793. En l'actualitat és un dels més complerts d'Europa que es pot visitar.

Al sud de la bocana es troben les ruïnes del Castell de San Felipe concebut per a la defensa contra els turcs i que va ser destruit durant la recuperació francoespanyola.

Regata Menorca Panerai

Concurs de regates per a velers de vela clàssica, concurso Panerai, organitzat pel club Marítim de Mahón, i que reuneix en el magnifico marc del port natural de Mahón a aquests borrissols vaixells d'època.  

En la imatge, esquerra, un dels velers participants en el concurs del 2007 fa la seva entrada al port amb vent racheado lateral passant enfront de les restes de les antigues defenses que protegien les invasions del port de Mahón

els velers clàssics, bucs d'època, van participar en el concurso Panerai, en el port de Mahón
 
INFORMACIÓ PORT DE MAÓ

Encara que tingui modernes infraestructures, la seva configuració natural determina que Maó, en la costa oriental de Menorca, va ser utilitzat com a port des de fa més de dos mil anys.
El port comercial es va desenvolupar inicialment en el paratge de Baixamar, sobre els molls de ribera reconstruïts al llarg del Moll de Llevant i de Ponent. En l'actualitat estan destinats al tràfic de passatgers on fan escala creuers de diversa envergadura. Els dos molls disposen de vials i equipaments per al seu aprofitament nàutic i esportiu.

Imatges del port de Mahón, vistes des del moll comercial dels pantalanes flotants per a amarri dels iots i velers d'esbarjo en la zona mitja del port, la illa flotant rep el nom de

Amarres pantalanes flotants

Vista dels pantalanes flotants per a amarris de les embarcacions d'esbarjo, en la ribera nord del Port de Maó.

Els pantalanes, illa flotant, denominada "Illa Cristina"es troba molt pròxima a les viles de la costa nord del port i enfront del moll comercial, entre les illes "Illa Pinto i Illa del Rei, illes naturals del port de Mahón

Les instal·lacions estan disponibles tot l'any i conten amb tots els serveis, aigua, electricitat retirada d'escombraries.

L'empresa privada, concessionària del servei disposa de les seves oficines en el mateix edifici de la policia de port, la duana i l'administració del port Maó

 

Fotografia de Illa Cristina, Port Maó

Fotografies tècniques del Port de Maó


Mapa Interactiu